Actueel
Historie
Bibliografie
Galerie
Shop
Contact
english home Theo van den Boogaard
 

Actueel

Archief 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012

Poster Bob Dylan en Jimi Gendrix nu te bestellen

Boek en CD van Dylan Illustrated / cq Theo Bogart sings Bob Dylan zijn via deze site te bestellen!


6 oktober 2018
Expositie ‘Theo van den Boogaard spoort wél’Expositie ‘Theo van den Boogaard spoort wél’

Binnenkort wordt in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum een bijzondere expositie geopend. De expositie ‘Theo van den Boogaard spoort wél’ is gewijd aan de 70e verjaardag van een van de bekendste striptekenaars van ons land. Hij werd onder meer bekend door de Sjef van Oekel strips. Daarnaast tekende hij veel in opdracht, voor onder meer de Nederlandse Spoorwegen.

De spoorprenten zijn van 6 oktober 2018 tot en met 10 maart 2019 in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te bezichtigen.

U kunt bij de opening van deze expositie aanwezig zijn. De opening vindt plaats op donderdagavond 11 oktober om 20.00 uur. De openingshandeling wordt verricht door Ton Honing, beleidsadviseur van de Nederlandse Spoorwegen. Gedurende het avondvullende programma zal Theo van den Boogaard optreden met zijn act: door hem geïllustreerde songs van Bob Dylan worden op een groot scherm geprojecteerd, Theo zingt de lyrics en speelt mondharmonica. Het geheel onder muzikale begeleiding.

Datum: 11 oktober, 20.00 uur. Zaal geopend vanaf 19.30 uur
Adres: Stationsstraat 5, 9636 BA Zuidbroek

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.26 mei 2018
ECAOriginele pentekeningen van Theo van den Boogaard worden geveild!

Twee originele Sjef van Oekel pentekeningen (de cover van Sjef van Oekel zoekt het hogerop en nog een pagina uit Sjef van Oekel, beide uit 1984) zullen op 2 juni as. worden geveild op de European Comic Art Signature Auction 7188 van Heritage Auctions in Dallas, VS.

Een unieke kans om deze originele tekeningen te bemachtigen.

Klik hier om ze te bekijken en online mee te bieden.

Hieronder de twee pentekeningen.
Op de site van het veilinghuis kunt u inzoomen op de afbeeldingen.

Schatting opbrengst
Cover: €3000-€3500 / Pagina: €2000-€2500


Cartoon WindowsCartoon Windows7 februari 2018
theo treedt opTheo van den Boogaard (aka Theo Bogart) zingt en signeert bij Libris Venstra Amstelveen

Theo van den Boogaard (aka Theo Bogart ) treedt op vrijdag 16 februari op met zijn nieuwste act: door hem geïllustreerde songs van Bob Dylan worden op groot scherm geprojecteerd, Theo zingt de lyrics en speelt mondharmonica en Wim Veenhof begeleidt hem op de piano.

Theo’s tekeningen zijn geen lang aangehouden stills om een sfeer neer te zetten, maar illustreren beeld voor beeld elke zin uit de liedtekst. Een compleet “stripverhaal” per song trektaan je ogen voorbij. Pascale Lefebvre beamt de tekeningen synch synchroon op. Het merendeel van de songs in ons avondprogrammas is afgedrukt in THEO BOGART - BOB DYLAN ILLUSTRATED.

Maar: een volgend boek is in de maak en daaruit laten we op 16 februari ook andere Dylan songs horen. En zien. Plus nog meer verrassingen. Bij deze gelegenheid signeert Theo ook zijn boeken. Speciaal voor deze gelegenheid zijn het boek en de CD voor €15,- en €5,- bij Libris Venstra te koop.

Vrijdag 16 februari 2018 om 19.30u
Entrée: 5 euro
Adres: Libris Venstra Amstelveen, Stadsplein 102 A, 1181ZM Amstelveen2 oktober 2017
Expositie Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Vanaf 1 oktober 2017 is de expositie te zien van werk van Theo in de voor publiek toegankelijke ruimtes in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam. De tentoonstelling duurt tot in januari 2018 en bevat veel gevarieerd werk, voornamelijk posters, in opdracht vervaardigd.

Adres: Plesmanlaan 121, 1066 CX Amsterdam.6 juni 2017
Voor wie niet kan slapen...

Vannacht om 0:20u wordt op NPO Cultura de documentaire "De vier winters van Theo van den Boogaard" herhaald.

Veertig jaar heeft het geduurd voordat Theo van den Boogaard zijn jongensdroom durfde te vervullen: het illustreren en zingen van de eigen geschreven songtekst ‘four winters in a row’. Het lied dat Theo schreef toen hij zevenentwintig jaar oud was, over een man in zijn eindeloze zoektocht naar geluk, blijkt nog steeds actueel.

Zelf bepalen wanneer u kijkt? Dan kan ook: Bekijk hier de uitzending terug.23 March 2017
Bob Dylan Illustrated coverBourdain's Appetites now for sale

Together with co-write Laurie Woolever, Anthony Bourdain delivers a fantastic book in his typical frank and funny style as we know him from his TV appearances. Recipes and photos are of an astounding surprising quality. A real treat!

Theo’s fold out poster has been inserted in the American edition (obtainable in the better bookshops). Alas de poster hasn’t been put in the Dutch edition. (Uitgeverij Carrera Culinair)

Also see: Anthony Bourdain appears to be “a big fan of Theo’s work”

Archief 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012
 
       
  © 2012-2017 Theo van den Boogaard / Foto: Doriann Kransberg, Stadsarchief Amsterdam, 2011
Site ontwerp: Bureau Robin